Sibiryalı Maria, Mersin’e gelin gitti

Sibirya'dan Türkiye'ye uzanan bir aşk hikayesi, Mersin'de düzenlenen Türk usulü düğünle taçlandı.

Mersinli İlyas Can Kil, geçen yıl Mart ayında iş gezisi için gittiği Maldivler'de Sibiryalı Mariia Sadnova ile tanıştı. İlk görüşte aşık olan çift, 5 dakikalık tanışmanın ardından arkadaşlıklarını sürdürdü. Türkiye’ye döndükten sonra Sadnova ile iletişimini sürdüren Kil, bir süre sonra Mariia'yı Mersin'e davet etti ve ailesiyle tanıştırdı. İkinci ziyaretinde evlilik teklif eden Kil, ailesinin de onayıyla Sadnova ile evlenmeye karar verdi.

KINA YAKTI TESTİ KIRDI

Mariia'nın ailesi, yaklaşık 10 bin kilometrelik mesafe nedeniyle başlangıçta evliliğe karşı çıksa da Kil'in ailesiyle tanıştıktan sonra ikna oldular. Türkiye'ye hayran kalan ve burada yaşamaya karar veren Mariia, Mersin Erdemli’de düzenlenen açık hava düğününde kına yakarak ve testi kırarak Türk geleneklerine uygun bir törenle evlendi.

"AŞKIN GÜCÜ 10 BİN KİLOMETREYİ AŞTI"

Eşiyle ilk tanıştıkları anı anlatan damat İlyas Can Kil, "Bugün o 5 dakikalık tanışma fırsatı Mersin Erdemli’ye kadar uzandı. 10 bin kilometre uzaklıktaki eşim Mariia’nın artık bir Mersinli eşi var. Aşkın gücü 10 bin kilometreyi aştı ve buraya kadar geldi," dedi. Kil, Mariia'yı Türkiye'ye davet ettikten sonra ailesiyle tanıştırdığını ve Türk kültürünü göstermeye çalıştığını belirtti. İkinci ziyaretinde evlilik teklif ettiğini ve Mariia'nın kabul ederek Türkiye'ye yerleşmeye karar verdiğini söyledi.

Yaşam Haberleri