Siirt'te özel kuyularda gecenin ilerleyen saatlerinde pişirilen ve günün ilk ışıklarıyla satışa sunulan büryan kebabı, ramazanın bitmesiyle birlikte popülerliğini koruyor. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen Siirt büryanı, hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekiyor ve bölge halkı ile çevre illerden gelen ziyaretçilerin favorisi haline geliyor.
Büryan ustası Murat Kayaalp, gece mesaisine başlayarak büryan kebabını hazırladıklarını belirtiyor: "Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Ramazan ayını geride bıraktık ve şimdi yeniden büryanlarımızı sabah erkenden hazırlıyoruz. Gece saat 02.00'de başlayıp tandırlarımızı yakıyoruz ve bir saatlik bir uğraşın ardından sabah saat 05.00'te hazır hale getiriyoruz. Büryanımız patentli bir yemek ve her zaman büyük ilgi görüyor. Hem Ramazan ayında hem de bayram günlerinde olduğu gibi diğer günlerde de tercih ediliyor. Büryan kebabı doyurucu ve enerji verici bir lezzet."
Müşterilerden Fikret Bekman, "Ramazan dolayısıyla büryan özlemiştik, herkese mutlu bayramlar" derken, Azad Erdemci ise arkadaşıyla bayramın ikinci gününde büryan yemeye geldiğini ve herkese tavsiye ettiğini belirtiyor.
Konya'dan gezmek için Siirt'e gelen Erdoğan Acar ise, "Güneydoğu turumuzun bir parçası olarak Siirt'e uğradık. Siirt'in eşsiz lezzeti olan büryan kebabını tatmadan dönmek istemiyoruz. Konya'nın tandır kebabına benzer bir lezzet sunuyor. Herkesin Siirt'e geldiğinde büryan kebabı denemesini tavsiye ederim" diye konuşuyor.