Silopi’de patenti alınan 'Cudi Pilav'ının festivali yapıldı

Cudi Dağı'nın zengin bitki örtüsünden esinlenerek hazırlanan "Cudi Pilavı"nı halka tanıtmak amacıyla Silopi ilçesinde bir festival düzenlendi.

Silopili aşçı Zeki Karaaslan, Cudi Pilavı için yaptığı patent başvurusunun kabul edilmesinin ardından Şırnak Profesyonel Aşçılar Derneği ile iş birliği yaparak festivali organize etti. Festival, Sanat Sokağı'nda gerçekleşti ve bin kişilik Cudi Pilavı halka sunuldu.

Festivale katılan Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Cudi Pilavını deneyerek aşçı Zeki Karaaslan'ı tebrik etti. Karaaslan, "Sanat Sokağı'nda Cudi Pilavı festivalimizi düzenledik. Daha önce patentini almıştık. Bin kişilik pilav hazırladık ve tadılanlar çok beğendi. Bu, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Turizme ve Şırnak bölge mutfağına katkılarımız daha da artacak" şeklinde konuştu.

Festivale Mersin'den katılan Dilek Özkan, Cudi Pilavını çok beğendiğini dile getirerek, "Çok lezzetliydi, çok memnun kaldık. Burayı çok sevdik, özellikle yemekleri, Cudi Pilavını ve insanları harikaydı. Mersin'den geldik. Sevgiyle getirdik" ifadelerini kullandı.

Kültür Sanat Haberleri