Sinan Ateş davasında bilirkişi raporu açıklandı! Kurşun kimin silahından çıktı?

Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Sinan Ateş davasında bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda ifade edilene göre, tüm kurşunlar tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktı.

Bilirkişi raporunda, Özyağcı'nın olaydan önceki 35 dakikalık keşif süresince ayakta durduğu ve telefonuyla ilgilendiği ifade edildi. Özyağcı'nın, Sinan Ateş ve arkadaşlarının geldiği yönden tersi yöne baktığı, ardından suikastı gerçekleştireceği yere doğru ilerlediği belirtildi.

ATEŞ, DİZLERİNİN ÜZERİNE ÇÖKÜP ATEŞ ETMİŞ

Ayrıca, raporda Sinan Ateş ve arkadaşları Selman Bozkurt ile Ahmet Keçik'in olay yerine doğru hareket ettiği bilgisine yer verildi. Özyağcı'nın, Ateş'e ateş açtığı ve Ateş'in dizlerinin üzerine çöktüğü, aynı zamanda Bozkurt ve Keçik'e de ateş ettiği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sinan Ateş'in ölümüyle ilgili soruşturmada 22 kişi tutuklanarak yargı önüne çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu 22 sanık hakkında cinayet soruşturması kapsamında çeşitli suçlamalarla iddianame düzenledi. İddianamede, cinayetle doğrudan ilişkili olduğu belirtilen tetikçi Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un "müşterek fail" olarak cezalandırılması talep ediliyor. Ayrıca, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın suça azmettirmekle, diğer sanıkların ise suça yardım etmekten cezalandırılması isteniyor. Sanıklar arasında Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk gibi isimler yer aldı.

İlgili Haberler

Son dakika... Narin cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı
Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti! Tam bir suç makinesi çıktı
Narin cinayetinde ‘unutulan’ delil detayı! Herkesin gözünden kaçanı açıkladı

Politika Haberleri