Sinan Oğan seçimlerden sonra servetine servet katmış. Plana sadık kaldı 100 milyon lirayı kaptı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, "Cehennemin kapılarını kapatacağız" diyerek yola çıkıp sürpriz bir şekilde Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan'ın mal varlığındaki dikkat çekici artışı açıkladı.

Halk TV'de yayınlanan Ankara Gündemi programına katılan CHP Gaziantep milletvekili Hasan Öztürkmen, Sinan Oğan'ın malvarlığının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra önemli ölçüde arttığını öne sürdü.

Seçimlerden önce "Emekli maaşımla geçiniyorum" diyen ve Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulunan Oğan'ın, adaylıktan çekilip Erdoğan ile işbirliği yapmasının ardından toplam değeri 100 milyon lirayı aşan bir malvarlığı edindiğini iddia etti.

"MEKANIN SAHİBİ SİNAN OĞAN İMİŞ"

Öztürkmen, "Bu kadar parayı sana kim verdi?" diyerek Maliye'yi göreve çağırdı. Sinan Oğan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürpriz bir şekilde Erdoğan'a destek vermişti.

CHP'li Öztürkmen, "Cehennemin kapılarını kapatacağız" diyerek yola çıkan Oğan'ın malvarlığını mercek altına aldı ve "Kendi cehenneminin kapılarını kapattı" dedi. Ayrıca, Oğan'ın Özgür Özel'e yönelik "Mekanın sahibi geldi" eleştirilerini hatırlatarak, "Gerçekten mekanın sahibi Sinan Oğan imiş" ifadesini kullandı.

Seçim sürecinde emekli maaşıyla geçindiğini söyleyen Oğan, Ankara'da edindiği mülkleri ada paftalarıyla açıkladı.

Açıklamalar şu şekilde:

Gölbaşı ilçesi İncek semtinde 7 dönümlük arsa ve malikane satın aldı. Alındığında 30 milyon TL olan malikanenin emlakçılar şu anki değerinin 50 milyon TL olduğunu iddia ediyor.

Ankara Gölbaşı'nda 2.941 metrekarelik bir arsa edindi. Bugünkü değeri yaklaşık 5 milyon TL.

Geçtiğimiz aylardaki bir röportajda, değeri 1 milyon dolardan fazla olan Gölbaşı'ndaki ilk malikanesini 2022'de satın aldığını belirtti. Bu malikane 2 bin dönümlük bir arazi üzerindeyken, 2023 seçim sürecinde bitişikteki 3 parseli de satın alarak genişletti. Bu parsellerin toplam değerinin 20 milyon TL olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, yanındaki diğer 2 parselin de kendisine yakın kişilerin üzerine olduğu öne sürülüyor.

Ankara Çankaya'daki Mutlukent Mahallesi'nde yer alan Beysu Konakları'ndan lüks bir daire aldı. Buradaki dairelerin fiyatları 12 milyon TL'den başlayıp 35 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Edinme tarihi 13.07.2023, yani seçimden hemen sonra.

Oğan, 1 milyon dolar değerindeki villasını genişletmekle kalmayıp, villanın bulunduğu adanın devlete ait yolunu kapıyla kapatarak arsanın sınırını 3 metre kadar kaydırmış durumda. Şu anda komşularıyla bu konuda mahkemelik ve bilirkişi raporu Oğan'ın aleyhinde.

Politika Haberleri