Şişe ve cam firmalarına soruşturma şoku!

Rekabet Kurulu, bazı şişe-cam firmalarına soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ve iştiraki Şişecam Çevre Sistemleri AŞ'nin çevre taahhütlerine aykırı davrandığı iddiasıyla ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin yatay nitelikli ihalelere katıldığı şüphesiyle soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2021 yılında yapılan ön araştırma kapsamında, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından sunulan ve bağlayıcı hale getirilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği incelendi. İnceleme sonucunda, elde edilen bulgular ciddi bulundu ve Şişecam ve çevre sistemleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Ayrıca, yapılan yerinde incelemelerde, Şişecam Çevre Sistemleri AŞ ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin, cam kırığı fiyatlarını birlikte belirleme, rekabeti kısıtlama amacıyla bölge ve müşteri paylaşımı yapma ve rekabete hassas bilgi değişimi gerçekleştirme gibi faaliyetlerle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerini belirlemek amacıyla doğrudan soruşturma açılmasına karar verildi.

Ekonomi Haberleri