Son dakika... Küçükçekmece'de bina çöktü! Ölü ve yaralılar var

İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bina büyük bir gürültüyle çöktü. Enkazdan çıkartılan 8 yaralı hastaneye kaldırılırken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, enkazın altında kimsenin kalmadığını, olay yerinde dinleme yapıldığı bildirmişti. Çöken binanın sahibi gözaltına alındı.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde üç katlı bir bina, henüz belirlenemeyen bir sebeple çöktü.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 1988 yapımı üç katlı bir binanın çöktüğü ve içinde bazı vatandaşların mahsur kaldığı bildirilmişti.

Enkazın altında mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. 1 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

2 KİŞİ ENKAZIN ALTINDAN ÇIKARILDI

Edinilen bilgilere göre enkaz altından yaralı olarak çıkarılan 5'i ağır 7 kişi hastaneye kaldırıldı. İstanbul Valisi Davut Gül'ün olay yerinde yaptığı açıklamada ise enkaz altındaki iki kişinin kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Öte yandan İtfaiye Daire Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

YARALILARIN 2'SİNİN DURUMU AĞIR, 2 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve ardından bir açıklama yaptı. Gül, "Zeminde ve bir üst katta iş yerleri var, üstteki iki katta ise aileler yaşıyor. İlk olarak AFAD'ın koordinasyonunda itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine intikal etti. 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre, iki kişinin daha göçük altında olduğu tahmin ediliyor. Ölü tespiti yapılmadı. Yaralılardan ikisinin durumu ciddi. Bina 1988 yapımı ve çökme sebebiyle ilgili araştırmalar yapılacak" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ!

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI

İstanbul Valisi Davut Gül, enkazda bulunan 2 kişiden birinin cenazesine ulaştıklarını açıklarken son kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını ifade etti.

ÇÖKEN BİNANIN SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı.

Ayrıntılar geliyor...

Gündem Haberleri