Son dakika... Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Diyarbakır'da 18 günü aşkın süredir kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu.

Diyarbakır'da 15 günü aşkın süredir kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni köye 3 km mesafedeki daha önce defalarca arama yapılan dere yatağında çuval içinde bulundu.

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

İddiaya göre Narin’in yakınlarından bir kişinin telefonla ile yaptığı ihbar üzerine dere kenarında yeni bir arama çalışması yapıldı. Bölgede çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun.

19 GÜNDE NELER OLDU?

8 yaşındaki Narin Güran, Kur’an kursuna gideceğini söyleyerek evden çıkmış bir daha haber alınamamıştı. Küçük kızın ailesinin kayıp ihbarı yapmasının ardından emniyet ekipleri harekete geçmiş, köydeki haneler aranmış, ifadeler alınmıştı.

AĞABEYİ VE AMCA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Narin’in kaybolmasına ilişkin ilk gözaltına alınan isim 18 yaşındaki ağabeyi E. G. olmuş, E.G. kolundaki ısırık izi nedeniyle gözaltına alınmış, Adli Tıp Raporu’nda bulgu elde edilemeyince serbest bırakılmıştı.

AMCA NEDEN TUTUKLANDI?

Ardından Narin’in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alınmıştı. Salim Güran’ın aracında şoför koltuğunda Narin’in DNA’sı bulunmuş, amca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran’ın tutukluluğuna ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: Tüm devlet kurumları seferber oldu. İfadeler alınıyor, o ifadeler çerçevesinde gözaltılar yapılıyor. DNA tespitleri var. DNA tesiptleri açısından Narin’in anne-babasının araçtaki amcanın DNA’sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verildi.

Narin Güran’ı arayan ekipler, gelen yeni ihbar üzerine mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki gölette iz takip köpekleri ve yer altı görüntüleme cihazı ile tekrar arama yapmıştı. Narin’e ait herhangi bir iz bulunamamıştı.

Gündem Haberleri