Son dakika... Tunceli'de deprem! Naci Görür ‘eli kulağında’ diyerek uyarmıştı

Naci Görür'ün 'eli kulağında' diyerek 6 ay öncesinden uyardığı Tunceli Pülümür'de deprem meydana geldi.

Artçı depremlerde sallanmaya devam eden Türkiye diken üzerinde yaşarken depremin son adresi Tunceli oldu.

Prof. Dr. Naci Görür’ün Erzincan depremi sonrasında 'risk altında' diyerek uyarıda bulunduğu Tunceli beşik gibi sallandı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. AFAD'ın verdiği bilgilere göre depremin derinliği 7 kilometre olarak hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 4, derinliği 5 kilometre olarak işaret edildi.

Görür, Yedisu Fayı’nın uzun süredir büyük bir deprem üretmediğini, bu bölgede 7’nin üzerinde yıkıcı bir depremin "eli kulağında" olduğunu vurgulayarak Tunceli için uyarmıştı.

Tunceli’de deprem beklediğini belirten Görür 6 ay önce “Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresinin tehdit altında olduğunu düşünüyorum. Erzincan ile Bingöl, Karlıova arasında Kuzey Anadolu Fayı'nın bir kısmı geçiyor. O fay, en son 1794 yılında kırılmış. 7.2 büyüklüğünde deprem üretmiş. Her 250 senede bir ortalama deprem üretiyor. Onun için oradan endişe ediyoruz. 6 Şubat depremleri Arap levhasını Doğu Anadolu'ya 7-10 metre kaydırdı, sıkıştırdı. Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan kentlerde deprem riski fazlalaştı” diyerek tehlike sinyali vermişti.

Gündem Haberleri