Su gibi tüketiyorlar ölümcül bir zararı daha ortaya çıktı

Özellikle gençler arasında su gibi tüketilen enerji içecekleri ciddi sağlık risklerini beraberinde getiriyor. Söz konusu olan bu içeceklerin tüketiciyi intihara kadar götürdüğü söyleniyor.

Enerji içeceklerinin yaygın olarak tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Özellikle kalp krizi gibi acil durumların yanı sıra tüketiciyi intihara kadar sürüklüyor.

İNTİHARA KADAR SÜRÜKLÜYOR

Atv Ana Haber'de yer alan habere göre, içerdikleri yüksek şeker ve kafein sebebiyle bu içecekler, vücutta ciddi reaksiyonlara yol açıyor ve gençler arasında bağımlılık yaratarak psikolojik sağlığı olumsuz etkiliyor.

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, bu tür içeceklerdeki yüksek şeker ve kalori miktarı obezite, karaciğer yağlanması, insülin direnci ve şeker hastalığı gibi sağlık sorunlarına davetiye çıkardığını söyleyerek uyarıda bulundu.

KALP RİTİM BOZUKLUĞUNA YOL AÇIYOR

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan ise, "Enerji içeceklerinin aşırı tüketimi, kalp spazmlarına ve ritim bozukluklarına yol açarak kalp krizi ve ani ölüm riskini artırabilir" diyerek tehlikelere dikkat çekti.

Psikiyatrist Doç. Dr. Taha Can Tuman ise, "Bu tür içeceklerin aşırı kullanımı, çevresel zararlara ve hatta intihar düşüncelerine yol açar” dedi.

Bu bulgular, enerji içeceklerinin sadece fiziksel sağlığı değil, ruhsal sağlığı da ciddi şekilde tehdit ediyor.

Sağlık Haberleri