Şüpheli zarf herkesi alarma geçirdi! İçinden çıkan şoke etti

ABD seçimlerinde görevli bazı yetkililere gönderilen "şüpheli" zarflar, ülkede endişeye neden oldu.

ABD'de 17 eyaletteki bazı seçim yetkililerine gönderilen "şüpheli" mektuplar, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Posta Teftiş Servisi tarafından araştırılmakta. Mektuplardan bazılarında henüz içeriği belirlenemeyen maddeler bulunduğu bildirildi.

FBI ve Posta Teftiş Servisi, CBS News'e yaptığı açıklamada, "Mektuplardan bazıları bilinmeyen maddeler içeriyor. Güvenli bir şekilde toplanmaları için kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aralarında Oklahoma, Kansas, Tennessee, Iowa ve Indiana'nın da bulunduğu 17 eyaletteki seçim yetkililerine gönderilen mektupların sayısı, kimler tarafından gönderildiği ve neden gönderildiği hakkında detaylı incelemeler devam ediyor.

Eyaletlerden dört tanesinde yetkililer, aldıkları mektuplardan herhangi bir olumsuz etki yaşamadıklarını belirtti. Tennessee Eyalet Sekreterliği, mektuptaki maddeler üzerinde yaptıkları tehlikeli madde testinin negatif sonuçlandığını açıkladı.

Oklahoma Seçim Kurulu ise mektuptaki "bilinmeyen maddenin" un olduğunu tespit ettiğini duyurdu.

Öte yandan, Kasım 2023'te Georgia, Nevada, California, Oregon ve Washington'daki seçim ofislerine, fentanil veya diğer maddeler içeren zarflar gönderilmişti.

Dünya Haberleri