Tam 400 yıllık! Tamamı taş ama harabeye döndü! Defineyi duyan koştu

Sivas İl Jandarma Komutanlığı, 46 yıl önce terk edilen ve definecilerin uğrak noktası haline gelen Emirhan köyü için harekete geçti.

Sivas'ın merkeze bağlı Emirhan köyünde 400 yıllık tarihi yok etmeye başlayan defineciler, ekiplerinin sıkı denetimleri sayesinde köyden uzaklaştırıldı.

Çevresel faktörler ve definecilerin tahribatıyla yıpranan köy, doğa tutkunları, kampçılar ve fotoğrafçılar için gözde bir yer haline geldi.

Sinema filmlerini andıran manzaralarıyla dikkat çeken köy Sivas kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

FOTOĞRAFÇILARIN GÖZDESİ OLDU

1980'li yıllardan itibaren ağır kış şartları nedeniyle boşaltılan ve harabeye dönüşen köy, tamamı taş yapılardan oluşan 40 hane ile dikkat çekiyor.

Köy, gün doğumu, gün batımı ve dolunay manzaralarıyla fotoğrafçılar ve doğa tutkunları için popüler bir nokta haline gelirken, batı filmlerini andıran görüntüsüyle de sinema ve dizi çekimleri için ideal bir mekan olarak öne çıkıyor.

“3-5 YILA KALMADAN DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

Köyün isminin dağın eteğinde bulunan Emirhan Baba Türbesi’nden geldiğini ifade eden köy sakini Yasin Arslan, “Valiliğimizin bir projesi var. Çeşitli sporlar için rotalarımızı oluşturduk. Gittikçe daha güzelleşecek burası. Buranın 3-5 yıla kalmadan daha da güzelleşeceğine inanıyoruz. Gelin ve damatlarımız fotoğraf çektirmek için burayı tercih ediyor. Burada film de olabilir, dizi de olabilir. Hem köyümüz hem de Sivas’ımız tanınır” dedi.

Gündem Haberleri