Tansiyonu şekeri tavan yaptırıyor! Zehirden bile beter olan 3 besin

Mutfağınızda sık sık gördüğünüz ve keyifle tükettiğiniz bazı yiyecekler, aslında vücut sağlığını tehdit ediyor. Lezzetine doyamadığınız bu gıdalar, tansiyonu yükselterek ve kan şekerini etkileyerek organlarınıza zarar veriyor.

Uzmanlar tarafından genellikle kaçınılması gereken bu yiyecekler, adeta birer sağlık zehri haline gelmiş. İşte, sağlıklı bir yaşam için uzak durmanız gereken yiyeceklerin bir listesi...

Vücut sağlığınızı korumak ve uzun süreli bir sağlık için dengeli beslenme önemli. Mutfaklarımızda sıkça bulunan ve marketlerde göz kamaştıran bazı yiyecekler, aslında sağlığınızı tehdit eder. Bu zararlı gıdalar, tansiyonu yükseltme ve kan şekeri seviyelerini etkileme konusunda oldukça etkili.

Yüksek tansiyon ve yüksek kan şekeri seviyelerine yol açan bazı besinleri sizler için derledik.

Tuzlu yiyecekler ve işlenmiş gıdalar: Aşırı tuz tüketimi tansiyonu artırır.

Şekerli içecekler: Yüksek şeker içeriği ve genellikle yüksek kalori içeriği nedeniyle kan basıncını artırır.

Yağlı ve kızarmış yiyecekler: Trans yağ ve doymuş yağ içeren bu yiyecekler tansiyonu yükseltir.

Kafeinli içecekler: Kafein, bazı kişilerde tansiyonu geçici olarak artırır.

Alkol: Aşırı alkol tüketimi yüksek kan basıncına neden olur.

Şekerli yiyecekler: Şekerli yiyecekler ve içecekler kan şekerini hızla yükseltir. İşlenmiş karbonhidratlar: Beyaz undan yapılan işlenmiş karbonhidratlar kan şekerini yükseltir.

Şeker ilaveli meyve suları: Doğal meyve sularında bulunan şeker miktarı kan şekerini yükseltir.

İşlenmiş gıdalar: Hazır yemekler, fast food ürünleri gibi işlenmiş gıdalar genellikle yüksek miktarda şeker ve işlenmiş karbonhidrat içerir.

Şekerli atıştırmalıklar: Kurabiyeler, kekler, tatlılar gibi yüksek şeker içeriği olan atıştırmalıklar kan şekerini artırır.

Yüksek tansiyon ve yüksek kan şekeri durumlarında sağlıklı bir beslenme programı, işlenmiş gıdalardan kaçınmayı, düşük şekerli ve düşük tuzlu yiyecekleri tercih etmeyi ve dengeli bir diyetin parçası olarak taze meyve, sebze, kepekli tahıllar ve sağlıklı yağlar tüketmeyi içermeli. Belirli bir tıbbi durumunuz varsa, beslenme planınızı bir doktor veya beslenme uzmanıyla tartışmalısınız.

Sağlık Haberleri