Tansu Sarı yazdı: Selçuk'a İNAN'DI kazandı

Son şampiyon Galatasaray erteleme maçında Gaziantep'i ağırladı..

Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi, Hakim Ziyech, Victor Osimhen, Ismail Jakobs ve Roland Sallai yer almazken; Teknik Direktör Okan Buruk 5-0'lık Rizespor zaferinden farklı olarak erteleme maçı statüsü gereği forma giyemeyen Victor Osimhen ile Ismail Jakobs'un yerlerine Michy Batshuayi ile Berkan Kutlu'yu sahaya sürdü...

Sivasspor'a deplasmanda 3-2'lik skorla boyun eğen Gaziantep'teyse Teknik Direktör Selçuk İnan; Cyril Mandouki, Ogün Özçiçek, Christopher Lungoyi ve David Okereke'nin yerlerine Deian Sorescu, Kacper Kozlowski, Mirza Cihan ve Ömürcan Artan'a forma verdi..

Eski bir Galatasaraylı olan Selçuk İnan ilk yarıda adeta eski takımına çalışıyor gibiydi... Rakibe karşı Bruno Viana, Enric Saborit ve Ertuğrul Ersoy gibi 3 stoperle çıkan Selçuk İnan; Salem M'Bakata ve Ogün Özçiçek gibi savunma tarafları güçlü 2 oyuncuyu oynatmak yerine hata yapma potansiyeli yüksek Emre Taşdemir ve Ömürcan Artan'la oynayınca Galatasaray istediği gibi pozisyonlar buldu..

Orta sahada da hem Alexandru Maxim, hem Kacper Kozlowski, hem de Deian Sorescu'yla oynamak Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürüyor, Gaziantep'i ilk yarı boyunca sahada oldukça eksik bırakıyordu..

Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Gabriel Sara'nın vuruşlarını Gaziantep kalecisi Sokratis Dioudis kurtarırken; dakikalar 11'i gösterdiğinde Dries Mertens'in derinlemesine pasında Gaziantep savunmasının yumuşak karnı eski Galatasaraylı Emre Taşdemir'den kurtulan Barış Alper Yılmaz; Yunan kaleci Sokratis Douidis'in sağından topu filelere gönderince ASLAN 1-0 öne geçti..

Galatasaray yine durmuyordu.. Bu kez 26'ncı dakikada Dries Mertens'in yine Emre Taşdemir'den kurtulup sağ kanattan içeri çevirdiği topta Michy Batshuayi'nin topuk pası Gaziantep savunmasında Ertuğrul Ersoy'u oyundan düşürünce, meşin yuvarlağı önünde bulan Yunus Akgün rakibi Ömürcan Artan'dan sıyrılıp kaleci Sokratis Dioudis'i bir kez daha avlayınca RAMS PARK tribünlerini bir kez daha ayağa kaldırdı..

Gaziantep'te ilk yarının son anlarında Deian Sorescu'nın sağ çaprazdan şutunu kaleci Fernando Muslera kurtarınca Galatasaray soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

Gaziantep Teknik Direktörü Selçuk İnan ikinci yarıya gollerde hatası bulunan Emre Taşdemir'in yerine Salem M'Bakata'yı; orta sahada zayıf kalan Mirza Cihan'ın yerine de Cyril Mandouki'yi sahaya sürerken daha etkili oynamaya başladılar..

Abdülkerim Bardakçı ve Dries Mertens'le kaleyi bulamayan Galatasaray; Kerem Demirbay'ın oyuna girişiyle oyunda yeniden üstünlüğü ele alırken Cyril Mandouki'nin pasında Alexander Maxim hamle yapmayınca araya girerek Barış Alper Yılmaz'a uzattığı top sol taraftan en son Michy Batshuayi ile buluşunca Kongo asıllı Belçikalı golcü ASLAN'a 3-0'lık üstünlüğü getirdi..

Gaziantep "İlla ki gol atacağım" diyordu.. Furkan Soyalp'in oyuna girmesiyle biraz daha hareketlenen kırmızı siyahlılarda Bruno Viana'nın kafa vuruşunu kaleci Fernando Muslera kornere çelerken Galatasaray da gol yemeye kararlıydı.. Lucas Torreira'nın hatalı geri pasını kapan İlker Karakaş'tan topu alan Furkan Soyalp; yaklaşık 50 metreden kaleci Fernando Muslera'nın da ileri çıkmasından faydalanarak enfes bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi..

Son bölümde Yusuf Demir'in vuruşunu Gaziantep kalecisi Sokratis Dioudis kurtarınca Galatasaray 3-1 kazandı..

Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu..

Barış Alper Yılmaz'ın ilk golünde topa elle müdahale yaptığı iddiaları var ancak hakem Cihan Aydın böyle gördüyse diyecek bir şeyimiz yok..

Rize maçında mükemmel oynayan Gabriel Sara 2 pozisyonda top sağ ayağına gelince pozisyonları değerlendiremedi ve Dries Mertens'in gölgesinde kaldı..

Yunus Akgün de 1,5 yıl aradan sonra golle tanışarak seyircisiyle barıştı..

Fernando Muslera gibi bir kaleci Furkan Soyalp'ten o kadar mesafeden nasıl gol yer şaşkınlık verici..

Her şeye rağmen Galatasaray Süper Lig'in açık ara en iyi takımı.. Gerçi buna rakipler de izin veriyor ancak ilk yarılarda koydukları baskı muhteşem...

Gaziantep Teknik Direktörü Selçuk İnan ikinci yarıdaki kadrosundan Salem M'Bakata, Ogün Özçiçek, Cyril Mandouki ve Furkan Soyalp'le başlasa belki de bambaşka şeyler konuşacaktık...

Alexandru Maxim ve Kacper Kozlowski ikilisi bu takıma çok lüks.. Hele ki Galatasaray'a karşı İstanbul'da..

Badou Ndiaye kadroya girince orta saha kurguları daha iyi olacaktır kanısındayım ancak Selçuk İnan'la kan kusup kızılcık şerbeti içmeye devam ederler...

Bakalım Galatasaray Kadıköy'de Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'sine karşı ne yapacak?

Cumartesi gecesi görüşmek üzere..

Spor Haberleri