Tansu Sarı yazdı: Takke düştü, kel göründü

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç adeta bozuk saat gibi..

Aziz Yıldırım'la HABERTÜRK TV'de yaptığı konuşmada "Kötü futbolcular ve kötü Teknik Direktörler aldık" diyen Ali Koç, çok nadiren de olsa doğruyu söylemişti..

Bir Allah'ın kulu da "Be arkadaş, o halde neden 2 kez İsmail Kartal'ı hoca yaptın?" demedi....

Eski Başkan Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho'yla anlaştıklarını açıklamasının ardından yangından mal kaçırır gibi Portekizli'yi takımın başına getiren Ali Koç, işlerin iyi gideceğini zannetti..

Ancak taşıma suyla tabii ki değirmen dönmeyecekti..

"Kötü futbolcular aldık" diyen Ali Koç'un bu söylediğini doğrularcasına Strasbourg'u küme düşürecekken gönderilen Alexander Djiku'yla başlayan hatalar zincirine Brighton'a gönderilen Ferdi Kadıoğlu'yla birlikte Dünya Starı(!) zannedilen İsmail Yüksek'in kafayla yaptığı asiste Fenerbahçelilerin ısrarla "Kart görmesini istediği Lucas Torreira; uzaklardan öyle bir çakıyordu ki kaleci Dominik Livakovic ve kale direğinin arasından topu filelere gönderiyor; Uruguaylı ön libero "kırmızı kartı" ezeli rakip Fenerbahçe'ye gösteriyordu...

1-0 geriye düşen Fenerbahçe Sebastian Szymanski, Allan Saint-Maximin ve Çağlar Söyüncü'yle pozisyonlar bulsa da her top kaleci Fernando Muslera'ya gitti..

Tehlikeleri atlatan Galatasaray zaman zaman Fenerbahçe savunmasını az adamla yakalarken, Yunus Akgün'ün sol taraftan ortasında rakibi Alexander Djiku'dan önce hamle yapan Victor Osimhen göğsüyle indiriyor; kale ağzında rakibi Çağlar Söyüncü'den önce ayağını uzatan Dries Mertens Kadıköy'ü bir kez daha susturuyordu..

Fenerbahçe ikinci yarıya İsmail Yüksek'in yerine Sofyan Amrabat'la başlarken, Fred Rodrigues'in vuruşunu kaleci Fernando Muslera karşıladı.. Konuk Galatasaray'daysa Victor Osimhen'in şutunu Fenerbahçe'nin Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic kurtarırken ASLAN pozisyonun hemen ardından Gabriel Sara, Lucas Torreira'nın enfes paslaşması sonrası Fred Rodrigues, Jayden Oosterwolde ve Alexander Djiku'yu ekarte ederek CimBom'u 3-0'lık üstünlüğe taşıyordu..

Fred Rodrigues'in Abdülkerim Bardakçı'ya müdahalesine hakem Atilla Karaoğlan "PENALTI" derken Edin Dzeko skoru 3-1'e getirdi..

En azından bir beraberlik isteyen Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski'nin vuruşunu kaleci Fernando Muslera kurtarırken; Galatasaray adına da Yunus Akgün'ün şutu kaleci Dominik Livakovic'ten dönünce sarı-kırmızılılar 4'üncü golden oldu..

Son bölümde Youssef En-Nesyri'nin vuruşunu gol çizgisinden Victor Nelsson çıkarınca Galatasaray Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-1 yenerek rakibinin 32 maçlık kaybetmeme serisine son verdi..

Fenerbahçe'de anlamadığım nokta Kasımpaşa maçında iyi oynayan Rodrigo Becao neden kızağa çekilip haftalardır formasından ayrı kalan ve gollerde hatası bulunan Alexander Djiku oynar?

Fiorentina'da devamlı ilk 11'de oynayan Sofyan Amrabat neden Fenerbahçe'de yedek soyunur?

Neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde önce Rayo Vallecano'ya, ardından da Başakşehir'e gönderilen Miguel Crespo'nun muadilleri Sofyan Amrabat ve İsmail Yüksek midir?

Galatasaray savunmasında Kaan Ayhan'ı bozabilecek Filip Kostic neden kadroda yoktur? Acaba bu futbolcunun transferini Teknik Direktör Jose Mourinho istememiş midir?

Bir sözüm de kaleci Dominik Livakovic'e... Be arkadaş gözünde problem mi var? Geçtiğimiz sene Hatay maçında Rayane Aabid'ten, Ludogorets deplasmanında Jakub Piotrowski'den, bu sene Lugano maçında Hadji Mahmoud'tan ve son olarak da bugün Lucas Torreira'dan aynı golleri yedin... Artık kendine çeki düzen ver veya göz muayenesi yaptır..

Dusan Tadic büyük maçları kaldıramıyor, bunu bugün bir kez daha gördük.. Ara transferde mutlaka yollar ayrılmalı..

Şampiyon kadrosundan Kerem Aktürkoğlu, Tete Martins, Serge Aurier, Sacha Boey, Derrick Köhn, Wilfiried Zaha, Sergio Oliveira ve Carlos Vinicius'u gönderen Galatasaray; sadece Ferdi Kadıoğlu'yla yollarını ayıran ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de evire çevire yendi..

O yüzden Başkan Ali Koç ve saz arkadaşları artık ezeli rakiple uğraşacaklarına "Takımı nasıl daha iyi hale getiririz?" sorusuna cevap aramalı..

Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek hafta boyunca hakem Atilla Karaoğlan'ı eleştirdi durdu... Bence hakem Karaoğlan penaltı dışında iyi bir yönetim gösterdi.. Dolayısıyla artık her hafta hakem totemi yapmayı bırakmamız gerekiyor..

Gabriel Sara takıma alışıyor... Ancak hep söylediğim gibi ya sağ kanatta ya da 10 numara pozisyonunda oynamalı..

Victor Osimhen bugün goller kaçırsa da ASLAN'a çok faydalı olacak.. Özellikle Dries Mertens'e attırdığı gol muhteşemdi..

Lucas Torreira için söylenecek bir söz yok... Karşısında Miguel Crespo oynasa bu kadar rahat oynayabilir miydi merak ediyorum..

Sonuçta Galatasaray haketti ve kazandı..

Fenerbahçe'ye ise Coşkun Sabah'tan "Yine Bana Haram Geceler" şarkısını söylemek düştü..

Spor Haberleri