Tarçın nedir? Faydaları nelerdir?

Tarçın, defnegiller familyasından anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi. Tatlılardan yemeklere ve hatta bitki çaylarına kadar pek çok yiyecek ve içecek için yaygın bir kullanım alanı sunan tarçın, sağlık açısından da oldukça faydalı olan değerli bir baharat türüdür. Peki tarçının faydaları nelerdir?

Lezzet amaçlı kullanımının yanı sıra sağlık üzerindeki faydaları nedeniyle aynı zamanda fonksiyonel besinler olarak adlandırılan ve sağlığın geliştirilmesi için bir takviye olarak da kullanılabilen besin grubu içerisinde yer alır. Özellikle birçok tatlı tarifinin içerisinde lezzetlendirici olarak yer alır. Çok önemli faydalarının olmasına rağmen birçok fonksiyonel besin lezzetsiz ve tüketilmesi zor olduğundan tercih edilmezken; tarçın lezzetiyle de dikkat çeker. Ortaçağdan itibaren öksürük, boğaz ağrısı ve artrit gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan tarçın, günümüzde de pek çok hastalıktan korunmada etkili olduğu bilinen değerli bir baharattır. Faydaları açısından bilimsel araştırmalara sıklıkla konu olan ve pek çok olumlu etkisi araştırmalarla kanıtlanmış olan tarçın, sağlığını korumak isteyen bireylerin mutlaka düzenli olarak tüketmesi önerilen besin türleri arasındadır.

TARÇININ FAYDALARI NELERDIR?

1. Antioksidan İçeriği Yüksektir,
2. Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar,
3. Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklarla Savaşır,
4. Nörodejeneratif Hastalıklardan Korur,
5. Emziren Annelerde Süt Üretimini Destekler,
6. Kilo Vermeye Yardımcı Olur.

İlgili Haberler

Rezene çayının faydaları nelerdir?
Çörek otu ne İşe Yarar?
Zencefilin nedir? Faydaları nelerdir?

Şifalı Bitkiler Haberleri