Tarçın neye iyi gelir, faydaları neler?

Tuzlu ve tatlı besinlerle beraber tüketimi tercih edilebilen tarçın kullanıldığı yere göre farklı lezzetler sunmaktadır.

En sağlıklı baharatlardan biri olan tarçın çok az miktarda tüketildiğinde bile sindirim sistemi, bağışıklık sistemi ve kan şekeri başta olmak üzere tüm iç organların ve beden sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Tarçının sayısız faydalarından öne çıkanları aşağıda sıralanmıştır;

Tarçını düzenli kullanan kişilerin kan şekeri normale döner ve kanda pıhtılaşma önlenir.

Mantar başta olmak için çeşitli enfeksiyonlara iyi gelen tarçın özellikle tırnak mantarını ortadan kaldırabilir.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Sindirim ve mide problemleri tarçın ile önlenebilir.

Tarçını sık ve düzenli tüketen kişilerin kolon ve mide kanserine yakalanma riski azalır.

Kemik gelişimini ve güçlenmesini sağlar.

Kötü kokuları azaltan tarçın bakterileri de yok eder.

Zihinsel bir rahatlama sağlayan tarçın stresin de azalmasına yardımcı olur. Ayrıca unutkanlık için faydalı olan tarçın Alzheimer hastalığına karşı da korur.

Tarçının psikolojik etkileri arasında dikkat eksikliği ve konsantrasyon sorunlarını azaltması da yer almaktadır.

Tarçın yorgunluğun azalmasını sağlar ve kaslardaki ağrıların azalmasını sağlar.

Şifalı Bitkiler Haberleri