Sindirim ve mide-bağırsak şikayetleriyle bağlantılı yararları ile bilinen tarçın günümüzde de mide ekşimesi, hazımsızlık ve mide bulantısı için evlerde kullanılmaktadır.
Bilimsel araştırma karmaşıktır ve sürekli gelişim göstermektedir. Araştırmacılar; herhangi bir takviyenin, ilacın veya yiyeceğin faydalarını kanıtlamak için yıllarca sürebilen bir süreci üstlenir.
Tarçınla ilgili birçok araştırma halen devam etmektedir. Tarçının sağlığa iyi gelebilen özelliklerinin çoğu, içinde doğal olarak bulunan sinnamaldehit adı verilen bir maddeden gelir.
İşte tarçının insan sağlığına iyi gelebilen bazı faydaları:
Tarçın kalp hastalığı riskini azaltabilir
Tarçın, insülin hormonuna duyarlılığı artırabilir
Tarçın, HIV ile mücadeleye yardımcı olabilir
Tarçın, kan şekerini düşürür ve güçlü bir anti-diyabetik etkiye sahiptir.
Tarçın nörodejeneratif hastalıklar üzerinde yararlı etkilere sahip olabilir.
Tarçın göz sağlığına faydalı olabilir.
Tarçın, bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarıyla mücadeleye yardımcı olur.
Prebiyotik özellikleri bağırsak sağlığını iyileştirebilir.