Tehlikenin eli kulağında! Saat vererek uyardı Tüm Türkiye hissedecek

Güneş'te meydana gelen dev patlama sonrası uzmanlar tek tek uyardı. Tehlike yolda!

Güneş'te meydana gelen dev patlamanın Dünya'daki elektronik cihazları ve iletişim sistemlerini olumsuz etkileyebileceğini belirten uzmanlar, bu patlamanın ardından Türkiye'den de kuzey ışıklarının görülebileceğini açıkladı.

Patlamanın, Mayıs ayında Güneş'te gerçekleşen jeomanyetik fırtınaya benzer bir etki yaratması bekleniyor.

19.00 CİVARINDA HİSSEDİLMEYE BAŞLAYACAK

Space Weather Live’ın bildirdiğine göre, bu dev güneş patlamasının etkileri 10 Ekim Perşembe akşamı Türkiye saatiyle 19.00 civarında hissedilmeye başlayacak.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Uzay Hava Tahmin Merkezi'nden Shawn Dahl, patlamadan kaynaklanan plazma topunun Dünya’ya çarpmasının ardından etkilerinin bir sonraki güne kadar sürebileceğini duyurdu. Fırtınanın şiddeti G4 seviyesinde değerlendirilirken, G5’in bir altındaki bu seviyenin etkilerinin tam olarak plazma çarpması gerçekleştiğinde netleşeceği ifade edildi.

ScienceAlert’e göre, bu fırtına Dünya yörüngesindeki yaklaşık 5 bin uyduyu da etkileyebilir. Jeomanyetik fırtınalar sırasında iyonosferin genişlemesi, uyduların yörüngelerinden sapmalarına neden olabilir.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye’nin birçok ilinde kuzey ışıkları gözlemlenmişti, bu olayın tekrar yaşanabileceği belirtildi.

İlgili Haberler

Domuz etli köfteden sonra bir skandal daha! Salça diye vatandaşa ne satmışlar!
AKP'li eski bakan yeni parti için kolları sıvadı! Abdullah Gül’den tam destek
7 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar! Bacaklarındaki detay mide bulandırdı

Gündem Haberleri