Titanik faciasında en zengin adamın üzerinden çıkmıştı şimdi açık artırmada! Değeri dudak uçuklattı

Titanik faciasında yaşamını yitiren ve o dönemde dünyanın en zenginleri arasında gösterilen John Jacob Astor'a ait olan altın cep saati, günümüzde açık artırmada satışa sunuldu. Değeri dudak uçuklattı.

İngiltere merkezli müzayede evi Henry Aldridge ve Oğlu tarafından Titanik ve Denizcilik Anıları koleksiyonunun bir parçası olarak sunulan bu altın saat, Astor'un anısını yaşatıyor.

Titanik'ten kalma bir keman, cüzdan, ve bir çift kol düğmesi gibi pek çok hatıranın yanı sıra bu altın saat, açık artırmada yaklaşık 190 bin dolar değer biçiliyor.

John Jacob Astor, dönemin ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda 87 milyon dolarlık servetiyle o zamanın en zengin insanları arasında yer alıyordu. 14 Nisan 1912'de Titanik'in buzdağına çarpmasıyla başlayan trajik olaylarda, Astor'un eşini kurtarma botuna bindirdiği ve kendi sırasını beklerken güvertede başka biriyle sohbet ettiği görgü tanıkları tarafından belirtilmişti.

Astor'un cansız bedeni, yedi gün sonra denizden çıkarılmış ve o dönemde yaygın olan uygulama gereği ceketinin yakasına işlenen baş harflerinden kimliği tespit edilmişti.

TİTANİK

Titanik enkazı, yüzyıllardır derinlerde sessiz sedasız yatıyor. Deniz tabanına titizlikle yayılmış, gemiye ait eşyalar arasında yolcuların izleri, ayakkabıları ve gözlükleri hala varlıklarını sürdürüyor. Titanik'in hayatını kaybedenlerin izlerine rastlamak mümkün değil. Peki, bu insanların bedenleri nereye gitti?

Titanik'te yaşamını yitirenlerin akıbeti nerede? Dev enkaz alanında bir insan kalıntısı bile bulunamıyor.

Titanik, 112 yıl önce insanlar için sıradan bir gün olabilirken, dünyanın en büyük ve lüks transatlantik gemisi için olağanüstü bir durumdaydı. Atlas Okyanusu'nda seyir halindeyken, saatler günleri, günler ise haftaları kovalıyordu. Geminin rotası, gece karanlığında karşılaştığı bir buz dağıyla acı bir şekilde sona ermek üzereydi. Geminin ihtişamlı tasarımı ve üstün kimliği, dalgasız ve sakin denizde seyreden bir geminin kulesindeki denizcilerin gözünden kaçmayacak bir buz dağına çarpışıyla gölgelendi. Titanik artık, içinde 2,223 yolcuyla birlikte batmaya doğru ilerleyen bir hayalet gemi haline gelmişti. 15 Nisan'ın ilk saatlerinde ise, tüm şanıyla birlikte battı. Binlerce kişinin son manzarası, karanlık suların altında parlayan yıldızlardı. Bu insanlar gemiyle birlikte sulara gömülse de, Titanik'in enkaz alanında bir izleri bulunamadı. Peki, gemide yaşamını yitirenlerin akıbeti ne oldu?

Günümüzde Titanik enkazında, sanki gemide hiç insan bulunmamışçasına bir hava hüküm sürüyor gibi görünse de, gerçeklik elbette çok farklı. 14 Nisan 1912'de gemide toplam 2,224 kişi bulunuyordu ve bu insanların bin 514'ü, 4 derecelik okyanusta hipotermiye maruz kalarak veya gemide kalarak derin sulara gömüldü. Bu insanların bedenlerinden en ufak bir iz dahi bulunmaması, pek çok kişinin kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

Kazazedelerin akıbetiyle ilgili birkaç olası senaryo bulunmakta. İlk olarak, enkazın ve kayıpların bulunamadığı 73 yıllık süreç boyunca, su altında binlerce canlının ve cansız bedenlerin yok olmasında etkisi olabileceği düşünülüyor.

İlgili Haberler

Deniz taksi ile kanonun feci kazası! Kadıköy'de kahreden olay: Bir kadının ayağı koptu
Şakasını yaparken bile iki kez düşünün! Eşine bunu söyleyen yandı mahkeme haksız buldu
İnsan canı bu kadar ucuz mu! Seyir halindeki otobüste yer değiştirdiler

Gündem Haberleri