Memorial Dicle Hastanesi'nde görev yapan Dr. Altıntaş, İHA'ya yaptığı açıklamada, yanlış ayakkabı seçiminin ayak başparmağında şekil bozukluğuna ve bunyona yol açabileceğini ifade etti.
Dr. Altıntaş, "Ayak başparmak eğriliği, özellikle kadınlarda sıkça görülen bir sorundur. Ayak başparmağının kökünden dışa, birinci tarak kemiğinin ise içe doğru eğilmesiyle oluşur. Bu durumun en yaygın nedenleri arasında genetik faktörler, düztabanlık ve yanlış ayakkabı kullanımı yer alır. Hastalar genellikle eğriliğin neden olduğu ağrı şikayetiyle polikliniğimize başvurur. Fizik muayene ile tanı koyabiliyoruz. Genelde birinci parmak, ikinci parmağın altına doğru ilerlemiş durumda olur ve birinci tarak kemiği içe doğru eğrilmiştir. Bu sürtünme nedeniyle ayak başparmağı kökünde kızarıklık ve nasırlaşma, yani bunyon, meydana gelir" dedi.
Dr. Altıntaş, tedavi yöntemleri hakkında ise şu bilgileri verdi: "Erken dönemde cihazlar ve fizik tedavi yöntemleri öneriyoruz. Orta ve ileri dönem vakalarda ise cerrahi tedavi uyguluyoruz. Bu alanda 100'den fazla cerrahi tedavi yöntemi tanımlanmış durumda. Standart bir tedavi yöntemi yoktur, tedavi hekim tecrübesi ve hastaya göre değişir. Kadınlarda bu sorunun sık görülmesinin nedeni ise özellikle ucu dar ve topuklu ayakkabılardır. Topuklu ayakkabılar ayak anatomisini bozar" şeklinde konuştu.