TRT, Kılıçdaroğlu’na aylar sonra hesap verdi! 7 yılda 1 kez davet etti demişti

CHP’nin 81 il başkanının suç duyurusunda bulunduğu TRT, “Kılıçdaroğlu’na az süre verildi” eleştirilerine faaliyet raporuyla cevap verdi.

Cumhurbaşkanlık seçimlerinde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Son yedi yılda beni sadece bir kez davet etti” diyerek eleştirdiği TRT’den CHP’ye yanıt geldi.

Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan Cumhurbaşkanlık seçimlerinde sırasıyla adayların konuşmalarına yer veren TRT, CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayırdığı süreyle dikkat çekmişti.

CHP, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

CHP, TRT’nin reklam filmlerini sekiz gün boyunca yayımlamadığını açıklayarak, suç duyurusunda bulunduğunu belirtmişti.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, muhalefete az süre vermesiyle eleştirilen TRT, 2023 yılına ilişkin faaliyet raporu yayımladı.

TRT’DEN TARAFSIZ VE İLKELİ HABER VURGUSU

TRT raporda, eleştirilere şöyle cevap verdi: Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi ve cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylaması ile ilgili tüm hususlar tarafsız ve ilkeli haber anlayışıyla ekranlara yansıtılmıştır.

CHP, TRT’yi eleştirdiği açıklamada ise şu ifadelere yer vermişti:

3 Ocak-28 Mart 2023 tarihleri arasında Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına en fazla 10 dakika 36 saniye ayrıldı. Kılıçdaroğlu’nun siyasi reklamları, TRT ekranlarında Erdoğan’ın çok altında yayımlanmıştır.

İlgili Haberler

EYT'yi kaçıranlar dikkatine! Erken emeklilik için 7 formül ortaya çıktı
Meksika'da seçimi kan gölüne çevirdiler: Bir belediye başkanı adayı daha öldürüldü
Yatırımcıların rotası değişti: Akın akın TL'ye geliyorlar

Politika Haberleri