Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı açıkladı: Vatandaş ramazanda kırmızı et sorunu yaşamayacak

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ramazanda kırmızı ete zam gelip gelmeyeceğine dair açıklamada bulundu.

Yaralı hayvanların tedavisinin sağlandığını, bazılarının ise besiye alındığını belirten Osman Yardımcı, “Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer" şeklinde konuştu.

Deprem bölgelerindeki aşevlerinde çıkan yemeğe oda başkanlarının ve kasapların ellerinden geldiğince kırmızı et desteği sağladığını aktaran Yardımcı, kendilerinin de Antalya''da depremzedelerin konakladığı tesislere et desteği vermeye çalıştığını bildirdi.

Et ve Süt Kurumunun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına da değinen Yardımcı, federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını ifade etti.

Kırmızı etin belirli çevreler tarafından gündemde tutulduğunu ileri süren Yardımcı, Et ve Süt Kurumunun aldığı eti kasabın da satması için çalışma yaptıklarını vurguladı.

"RAMAZANDA KIRMIZI ETE ZAM OLMASIN İSTİYORUZ”

Piyasada yeterli etin bulunduğuna değinen Yardımcı, "Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumu''nun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer" şeklinde konuştu.

Yardımcı, besiciye verilen desteklerin önemli olduğunu hatırlatarak, besicilikte özellikle aile işletmelerinin sektörün sürdürülebilirliği açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Girdi maliyetlerinin yükseldiğini dile getiren Yardımcı, "Her ramazanda ''kırmızı ete zam'', ''kırmızı et yeterli'' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye''de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık." dedi.

Lezzetli etin püf noktalarını anlatan Yardımcı, "Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz eti, tekrar buzluğa atmayın bakteri üretir. Eti çok fazla pişirmeyin, kanlı da olmasın ama sulu olması vitaminler için önemli" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kırmızı ette bir fiyat sabitleme daha: İşte o marketler
Ramazan öncesi et fiyatlarıyla ilgili flaş karar: Tüm kasaplara tebligat gitti
3 ay önce bir kilo 180 liraydı: Kıymanın fiyatı uçtu gitti!

Ekonomi Haberleri