Karayemiş bitkisi, aslında gülgiller familyasına üyedir. Beyaz renkli çiçeklere sahip olan bitki Temmuz ayında meyve vermeye başlar. Yapraklarını dökmeyen ve gri siyah renge sahip olan ağaç, dik ve düzgün bir şekilde büyür. Karayemiş bitkisinin ağaçları 6 metreye kadar uzayabiliyor
KARAYEMİŞ (TAFLAN) FAYDALARI NELERDİR?
Güçlü Antioksidan Kaynağı: C vitamini açısından zengin olan Karayemiş, güçlü bir antioksidan kaynağı olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile biliniyor.
Bağışıklık Sistemini Destekler: Antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.
Öksürüğü Hafifletir: Grip, nezle veya soğuk algınlığına bağlı öksürüğü hafifletmede etkili olduğu biliniyor.
Kan Dolaşımını Destekler: Sağlıklı kan dolaşımını teşvik eder ve beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca damar tıkanıklığına engel oluyor.
Demir Eksikliğine Destek: Karayemiş bitkisinde bolca demir minareli bulunuyor. Bu sayede demir eksikliği yaşayan insanların problemini ortadan kaldırabiliyor.
İdrar Söktürücü Etki: Böbrek sağlığını destekleyerek vücutta idrar söktürücü etkiler oluşturuyor.
KARAYEMİŞ NASIL TÜKETİLİR, ÇAYI NASIL YAPILIR?
Karayemiş taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Kurutulmuş olarak genelde çerezlerin yanında tercih ediliyor. Ancak bitkinin yapraklarından çayda yapılıyor.