Aksaray, tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'de ilk 10 sıra içinde yer alıyor. Bu yıl hasat edilen organik ve GDO'suz sarımsaklar, tarım işçileri tarafından toplanırken, yağışların bol olması üreticileri sevindirdi.
Üretici Aydın Öngün (66), babasıyla birlikte çalışarak tarlalarda hasat yaptıklarını belirtirken, iklim değişikliği nedeniyle hasadın bu yıl geçen yıla göre 15 gün daha erken başladığını söyledi. Sarımsakların Türkiye'de nadir bulunan organik çeşitlerinden olduğunu vurgulayan Uğur Öngün (33), rekoltenin bu yıl beklentilerin üzerinde olduğunu ifade etti.
Öngün, organik sarımsak üretiminin Aksaray'ın ata tohumundan geliştirilmiş özel bir çeşidi olduğunu ve üretimlerinin GDO'suz ve tamamen organik şekilde devam ettiğini belirtti. 100 dönüm arazide gerçekleştirdikleri üretimde, bu yıl 200 ton civarında bir rekolte beklediklerini dile getirdi.