Tuvaletten 17 bin kat daha kirli. Meğer evdeki o yer mikrop yuvasıymış

Resmen evlerdeki o yer mikrop yuvasıymış. Tuvaletten 17 bin kat daha kirli olduğu ortaya çıktı. İşte tüm ayrıntılar...

Evin en kirli bölgesi genellikle tuvalet, banyo hatta apartman merdivenleri olarak düşünülürken, yapılan bir araştırmaya göre asıl mikrop yuvası uzun süre değiştirilmeyen yastık kılıfı ve çarşaflar olduğu tespit edildi.

Örneğin, yastık kılıfları tuvaletlerden 17 bin kat daha kirli olabilirken, çarşaflar sadece bir hafta içinde banyonun kapı kolundan yaklaşık 25 bin kat daha fazla bakteri biriktirebiliyor.

DEĞİŞTİRİLMEYEN NEVRESİMLERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ergün Tozkoparan, ATV Ana Haber'de konuya dair açıklamalarda bulundu. Tozkoparan, yatak çarşaflarının ve yastık kılıflarının içerisinde mikropların üremesi için uygun bir ortam oluşturduğunu belirtti. Ayrıca ev tozunun kaynağı olan akarların birikebildiğini ve bu durumun alerjik hastalıklara yol açabileceğini ifade etti.

DEĞİŞTİRİLMEZSE HASTA EDİYOR

Genellikle tuvalet gibi açıkça görünen yerleri düzenli olarak temizlerken, yatak ve yastık kılıfları gibi daha gözden uzak alanları ihmal edebiliriz. Yatağa temiz pijamalarla girdiğimizde, sabah kalktığımızda herhangi bir olumsuzluk hissetmediğimizi düşünerek bu bölgelerin temizliğini ihmal edebiliriz.

"ASTIM ATAKLARINI TETİKLEYEBİLİR"

Tozkoparan "En önemlisi, duyarlı kişilerde astım ataklarını tetikleyebilir. Alerjik nezle veya üst solunum yolu alerjisi olan kişilerde hapşırma, burun akıntısı ve kronik öksürüklere neden olabilir. Ayrıca alerjinin şiddetine bağlı olarak nefes darlığı ve hırıltılı solunum gibi belirtiler de görülebilir" şeklinde ifade etti.

İlgili Haberler

Göründüğü gibi masum değil. Gıda takviyesi alanlar dikkat

Sağlık Haberleri