Ünlü sanayici isyan etti: 27 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamıyorum

Yaklaşık 2 aydır 70 işçi ile çalıştıklarını söyleyen Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 27 bin TL’ye çalışacak personel bulamadığını söyleyerek isyan etti.

Ankara Sanayi Odası’nın Dalaman’da gerçekleştirdiği Meclis toplantısı öncesinde sektöre ilişkin değerlendirmeler yapan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç’ın personel isyanı büyük dikkat çekti.

Dünya Gazetesi’nden Ferit Barış Parlak’ın haberine göre; Ardınç “Yeni fabrikamızda 200 kişi istihdam edilecek. 2 aydır 70 işçi ile çalışıyoruz. 71’e çıkamadık, çünkü bütün sanayiciler gibi ben de çalışacak eleman bulamıyorum. Kamudaki avantajlar ve sosyal yardımlar nedeniyle, 26-27 bin TL ortalama ücrete ve her türlü sosyal imkân sağlanmasına rağmen insanlar sanayi tesislerinde çalışmak istemiyor” dedi.

Sanayi alanlarının artırılması gerektiğine dikkat çeken Ardınç “ Sanayide giderek büyüyen bir sorun olan işgücü ihtiyacının karşılanması da, yine hükümetin işgücü ve eğitim politikalarıyla acilen ele alması gereken bir konudur” diye konuştu.

İlgili Haberler

Acun Ilıcalı'dan 1100 çalışanına büyük kıyak! Patron gibi patron dedirtti
Adana’da 65 yaşındaki adamın minik bebeği severken yaptığı hareketler babasını şoke etti
Naci Görür İstanbul'da iki adresi işaret etti: Depremin büyüklüğü 7,2 ile 7,6 arasında dedi

Gündem Haberleri