Aldi Nord'da satılan "Harzer Schinkenwürstchen" adlı sosislerde salmonella tespit edildi. Şirket, tüketicileri ürünü tüketmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Almanya'da Gifhorn kentinde faaliyet gösteren Gmyrek Fleisch- und Wurstwaren şirketi tarafından üretilen bu sosislerin içinde salmonella bakterisi tespit edildi.
Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 350 gram ağırlığında ve beş adet sosis içeren folyo paketlerde sağlık riski bulunmaktadır. Üzerinde 03.05.2024 son tüketim tarihi ve GMYG24G0676 etiket numarası olan bu ürünler geri çağrıldı.
Salmonella enfeksiyonu, genellikle ishal, karın ağrısı, kusma ve hafif ateş gibi belirtilerle kendini gösterir. Bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde enfeksiyon daha ciddi düzeyde görülmektedir.
SALMONELLA HASTALIĞI NEDİR? BELİRTİLERE NELERDİR?
Salmonella hastalığı, 'Salmonella' bakterisinin neden olduğu bir enfeksiyondur. Bu bakteri genellikle gıda yoluyla insanlara bulaşır. Özellikle çiğ veya az pişmiş et, tavuk, yumurta ve süt ürünleri gibi gıdalarda bulunur. Aynı zamanda kirli su veya enfekte hayvan dışkısıyla temas yoluyla da bulaşabilir.
Belirtiler genellikle enfeksiyonun ardından 6-72 saat içinde başlar ve genellikle birkaç gün içinde düzelir. Ancak bazı kişilerde belirtiler daha uzun sürebilir ve hastalık daha ciddi bir hal alabilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha şiddetli belirtiler ve komplikasyonlar görülebilir.