Ünlü teknoloji firmasının çalışanları 3 günlük greve gitti

Güney Kore merkezli Samsung firmasında sendikalı çalışanlar, yan haklar ve maaşta iyileştirme talepleriyle 3 günlük greve başladı.

Yonhap'ın haberine göre, Samsung çalışanlarının taleplerini karşılamayan şirket, Ulusal Samsung Elektronik Sendikası'nı (NSEU) harekete geçirdi. 13 Haziran'da başlayan ve yaklaşık iki hafta süren görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine, NSEU grev kararı aldı.

Maaş artışı, ek ikramiye ve izin sisteminde iyileştirme talep eden Samsung çalışanları, grevi başlatmak için şirketin Hwaseong'daki tesisinin önünde protesto düzenledi. NSEU sözcüsü Son Woo-mok, şirketin tutumunu değiştirmediği sürece mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Sendika, grevin ilk gününde 6 bin 540 kişinin katıldığını ve katılımın beklenenden fazla olmasının üretimde aksamalara neden olabileceğini ifade etti. Sendika ayrıca, bu haftaki eylemlerden sonuç alınamazsa, 15 Temmuz'dan itibaren beş gün sürecek yeni bir grev başlatacaklarını duyurdu.

Samsung'un 125 bin kişilik iş gücünün yüzde 24'ünü oluşturan 30 bin üyeye sahip NSEU, bu grevle çalışanların taleplerini gündeme taşımayı hedefliyor.

Gündem Haberleri