Uzman isim çok net uyardı! Türkiye ekonomisi alarm veriyor

Doç. Dr. Cem Çakmaklı, geliştirdikleri resesyon göstergelerinin henüz kritik eşiğe ulaşmadığını ancak ekonomide alarm sinyalleri verdiğini ifade etti.

Koç Üniversitesi'nden Doç. Dr. Cem Çakmaklı, Prof. Dr. Selva Demiralp ve Doç. Dr. Sevcan Yeşiltaş tarafından yapılan Türkiye ekonomisinin resesyona girme olasılığına dair hesaplamalar, endişe verici sonuçlar ortaya koydu.

Çakmaklı, yakın zamanda CNBC-e'de yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinde resesyon riskinin mevcut olduğunu belirtti. Ayrıca, dezenflasyon sürecine henüz girilmediğini ve Merkez Bankası'nın faiz indiriminin 2025 yılında yapılmasını beklediğini ifade etmişti.

“Resesyon alarmı"

Çakmaklı, resesyon göstergelerine dair paylaştığı notta, Türkiye ekonomisinin henüz kritik eşikten uzak görünse de resesyona yönelik endişe verici sinyaller verdiğini ifade etti.

Çakmaklı şu ifadelere yer verdi:

"Resesyon alarmı!!!

Son verileri kullanarak hesapladığımız Türkiye Ekonomisinin resesyona girme olasılığını Eylül'de %27 olarak hesapladık. Henüz kritik eşik %50'den uzak ama son yıllarda hesapladığımız en yüksek olasılık. Ekim'de daha da artış olacağını bekliyoruz"

Çalışmada, Türkiye ekonomisinin iki dönem üst üste daralma yaşadığı zaman dilimleri olarak Mayıs 2008 sonrası bir yıllık süreç ve 2018 yazındaki kur krizi belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri