Uzman isim 'dolar ucuz kaldı' diyerek uyardı! Hazır olun sert dalgalanmalar geliyor

Dolar ile işlem yapan ve elinde dolar bulunduran yatırımcılar, dolar kurunun güncel dolar kurunu merak ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar kuruna ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), makroihtiyati önlemlerle mevduat faizlerindeki düşüşü sınırlamayı hedefleyen yeni düzenlemeler yaptı. Bu çerçevede, Türk Lirası mevduat oranını yüzde 60'ın altında tutan bankaların aylık hedefleri artırılırken, yüzde 60'ın üzerinde kalan bankalar için yeni hedef olarak sadece yüzde 60'ın üzerinde kalmak belirlendi. Böylece TL mevduat oranını yüzde 60’ın üzerine çıkaran bankalar için daha fazla esneklik sağlandı.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Gelişmelerin ardından serbest piyasada doların alış fiyatı 33,9410 TL, satış fiyatı ise 33,9430 TL olarak belirlendi. Dolar kuru, 28 Ağustos'ta 34,73 TL ile rekor seviyeye ulaşmıştı.

GÖZLER FED'DE

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 18 Eylül'de faiz oranını yüzde 5,25-5,50 aralığından düşürmeye başlaması bekleniyor. Ancak, indirimin büyüklüğüne ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

İSLAM MEMİŞ: DOLAR UCUZ KALDI

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesiyle birlikte, dolar kuru küresel piyasalarda düşüş göstermeye başladı. "Dolar ucuz kaldı" diyen alrın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcıyı uyardı;

"Haftayı ikiye ayıracağız; Çarşamba öncesi, Çarşamba sonrası… Çok sert dalgalanmalara hazır olun! Kısa vadeli pozisyonlardan kaçının. Merkez bankaları, faiz indirim sürecine başladı" ifadelerine yer verdi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Ekonomi Haberleri