Yetkililer, sağlıklı ve güvenli et tüketimi için dikkat edilmesi gereken bazı temel kuralları vurguladı. Kurban kesimi ve et saklama süreçlerinde uzman tavsiyelerine uyulmasının önemine değinen yetkililer, etlerin taşınması sırasında gıda ile temasa uygun malzemelerin kullanılması gerektiğini belirtti.
Çöp poşeti veya kovası gibi gıda ile temasa uygun olmayan malzemelerin kullanılmasının, etlerin sağlığına zarar verebileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca, etlerin kokuşma ve bozulma riskini azaltmak için hava alacak şekilde taşınması ve en kısa sürede uygun şartlarda muhafaza edilmesi gerektiği ifade edildi.
Uzmanlar, kurbanlık hayvanlardan elde edilen etlerin kesim sonrasında vakit kaybedilmeden soğutulması gerektiğine dikkat çekti. Sakatatların 3 derece, diğer etlerin ise 7 derece veya daha düşük sıcaklıklarda soğutulması gerektiği belirtildi. Taze etlerin buzdolabında bir hafta boyunca bozulmadan saklanabileceği, uygun büyüklüklerde ambalajlanarak buzlukta bir ay, şoklandıktan sonra ise -18 derecede 6 ay saklanabileceği ifade edildi. Ayrıca, etlerin kavurma yapılarak da saklanabileceği ve uygun şartlarda kavurma yapılan etlerin bir yıl boyunca muhafaza edilebileceği belirtildi.