Uzmanlar yılbaşı sofrasında sağlıklı beslenme için uyarıyor

Diyetisyen Cemre Balkan, yılbaşı sofralarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunarak, kızartma yerine fırında pişirilmiş ana yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Diyetisyen Cemre Balkan, yılbaşı akşamının yemek alışkanlıklarında dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek, "Yılbaşı gecesi aşırıya kaçmak yerine, bu geceyi en az zararla atlatmak ve yılın ilk gününe enerjik bir şekilde başlamak, doğru beslenme kurallarına dikkat etmekle mümkün" diyor.

Balkan, “ Kahvaltıyı hafif geçirirken, yumurta, yeşillik ve tam tahıllı ekmek gibi besinleri tüketmeye özen göstermeliyiz. Öğle öğününde meyveli yulaf tarifleri, günü aç kalmadan ve gereken kalori miktarını aşmadan geçirmemize yardımcı olabilir. Pilav tercih edilecekse, ekmek tüketiminden kaçınılmalıdır. Sofrayı zenginleştirmek için fırında sebzeler, renkli ve kurubaklagil içeren zeytinyağlı salatalar ve kızartma içermeyen yoğurtlu yiyecekler tercih edilebilir" diyor.

Diyetisyen, "Tatlıyı yemekten 1 saat sonra tüketin. Kuru meyveli, şeker yerine hurma özü kullanılan fit tatlılar veya sütlü tatlılar tercih edilebilir” şeklinde konuşuyor.

Sağlık Haberleri