Vişne, değerleri verildiği üzere A ve C vitaminleri ile az miktarda sodyum, protein, kalsiyum, folat ve demir içerir. Meyveye rengini veren ve doğal bir pigment olan bitkisel kökenli antosiyanin, vişnede bol miktarda bulunur. Boyutu ile ters orantılı olarak vişne faydaları oldukça fazla olan bir meyvedir. Bu faydalardan bazıları şunlardır:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- İyi bir A ve C vitamini kaynağıdır.
- Kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir.
- Sinir sistemini düzenleyici etkisi vardır.
- Prostat ve kolon kanserine karşı koruma sağlar.
- Uykusuzluğa karşı oldukça faydalıdır.
- Kuvvetli bir antioksidandır.
- Kabızlık sorununu giderir.
- Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
- Bakterilerden ve mantarlardan korur.
- Grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı önleyici etkisi vardır.
- Kolesterolü düzenleyici etki yapar.
- Parkinson hastalığına karşı koruma sağlar.
- Beyin ve sinir sistemi için oldukça yararlıdır.
- Unutkanlığa karşı etkilidir.
- Depresyona, strese karşı faydalıdır.
- Kalp atışlarını düzenler, kalp hastalıklarına karşı korur.
- Yaşlanma karşıtı bir meyvedir. Anti-ageing özelliği vardır.