Yardım kolisindekiler Hatay’ı ayağa kaldırdı! Çarşafların içinden çıktı, fark edilemeyecek boyutta

Hatay’da depremzedelere gönderilen nevresimlerin içinden çıkan çip, kenti ayağa kaldırdı.

6 Şubat’ta deprem felaketini yaşayan Hatay’da depremzedelere gönderilen nevresimlerin içinden çıkan, tedirginlik yarattı. Hepsinin içinde var, fark edilemeyecek boyutta!

Hatay’da depremzede vatandaşlara yardım amaçlı yurt dışından gönderilen nevresim takımlarının içinde minik çip bulundu. Her nevresimin içinden çıkan çip, kentte kısa süreli ‘Dinleniyor muyuz?’ paniği oluşmasına sebep oldu.

Sosyal medyada yayılan görüntünün ardından herkes çipin ne amacı olduğunu merak ederken, gerçek ortaya çıktı. Nevresimlerin içinde yerleştirilen çipin, tekstil ürünlerinde sayım işini kolaylaştırmak için kullanıldığı bilgisine ulaşıldı.

“SAYI TESPİTİ İÇİN KULLANILAN BİR TEKNOLOJİ”

RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisine sahip sayım barkotları olduğu ortaya çıkan çiplere ilişkin Mehmet Pehlivan, şu bilgiyi verdi: Güncel hayatımızda dünyada gelişen bazı olaylar yüzünden insanlar da kendi içinde bu tarz kurgular üretiyor. Tekstilde kullanılan bir çiptir. Milyonlarca adet üretiliyor. Bir tekstilci olarak anında bantlardan geçerken bilgisayar üzerinden sayı tespit etme amaçlı kullanılan bir teknolojidir. Vatandaşlar, bizi uçuracaklar veya bizi dinliyorlar endişesine kapıldı. Bunlar bir kurgudur ama bunlar insanların endişelerinden ve korkularından dolayı akıllarına gelen ilk şeydi.

İlgili Haberler

Serhat Akın silahlı saldırıdan günler önce açıklamış! Sebebi ortaya çıktı
Narin cinayetinde ‘cezaevi’ detayı! Amca Salim Güran'a özel yasak

Gündem Haberleri