Yedikten birkaç saat sonra zehirlemeye başlıyor! Ölüme kadar götürüyor

Mantar zehirlenmelerin özellikle ilkbahar aylarında arttığını söyleyen Dr. Meltem Arslan, “Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir” ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu.

İHA’da yer alan habere göre, Dr. Meltem Arslan, “Mantarların zehirli olup olmadıklarını şekline, rengine vb. bakarak anlamak mümkün değildir. Mantarın taze ya da konserve olması, sirkeli ya da tuzlu suda bekletilmesi, yoğurtla birlikte tüketilmesi gibi hiçbir yöntem mantar zehrini yok edemez. Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir. Satın alacağınız mantarın ambalajlı olmasına ve etiketinde üretim yeri, üretim izni, üretim tarihi gibi bilgilerin yer almasına dikkat edilmelidir. Mantar zehirlenmesinin ilk bulguları; sersemlik, uykuya meyil, bulantı, kusma, ateş, terleme, bulanık görme, yüzde kızarıklık, ağızda metalik tat, karın ağrısı ve ishaldir. Daha sonra karaciğer, böbrek ve diğer organlar etkilenebilir, daha da ilerlerse koma ve ölümle sonuçlanabilir. Bu belirtilerden biri ya da birkaçı ortaya çıktığında en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler

Söylediğine Fatih Erbakan da inanmadı: Atatürk yaşasaydı Yeniden Refah Partili olurmuş!
Emekli maaşlarına yeni düzenleme! Bakan Bilgin'den son dakika refah payı açıklaması! Milyonları sevindiren gelişme
3 vekil için AKP’ye destek verip Ecevit’in kemiklerini sızlatan Önder Aksakal’a büyük şok

Sağlık Haberleri