Yenidoğan skandalında ‘gizli' detay! Çete lideri para için bunu da denemiş

12 bebeğin ölümüne sebep olan Yenidoğan Çetesi’nin elebaşı Dr. Fırat Sarı’nın para için her yolu denediği ortaya çıktı.

Türkiye’nin kanını donduran yenidoğan skandalında mide bulandıran detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, katil Dr. Fırat Sarı hakkında yeni bir bilgi sızdı.

Daha önce hakkında terör örgütü PKK üyesi olmak, örgüte yardım ve yataklık suçlarından kesinleşen 5 yıl hapis cezası olduğu ortaya çıkan bebek katili doktorun, askerliğini sakıncalı er olarak tamamladığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Tarık Işık’ın haberine göre, katil doktor uzman hekim olarak görev yaptığı sırada zorunlu askerlik hizmetini yedek subay olarak yapmak istedi. Millî Savunma Bakanlığı ise subay olmaya engel suçlardan mahkûmiyeti bulunduğu gerekçesiyle “Er olarak askerlik” kararı aldı.

Yenidoğan çetesinin elebaşı Sarı, üniversite mezunu olduğunu belirterek subay maaşı almak için her yolu denedi isteği reddedildi.

Sarı, kararın iptali istemiyle Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde (AYİM) iptal davası açtı. Ancak 2 Şubat 2011’de davanın reddine karar verildi.

582 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Bebek katili çetenin elebaşı Dr. Fırat Sarı ve yöneticileri Dr. İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 10 kez “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve 11 kez “resmi belgede sahtecilik” suçundan 582 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İlgili Haberler

Meteoroloji 13 ili uyardı! Yer gök inleyecek! Hazır olun
Son dakika... Fetullah Gülen öldü! Yeğeni de doğruladı
Milyonlarca kişiye gitti! Gelen bu mesajı sakın açmayın! Yoksa...

Gündem Haberleri