Yeşilçam'ın Sultan'ı Türkan Şoray hayatının dönüm noktasını ilk kez açıkladı

Türk sinemasının “Sultan”ı Türkan Şoray, Samsun'da katıldığı söyleşide hayatının dönüm noktasını ilk kez açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü durağı olan Samsun Kültür Yolu Festivali, özel bir konuğu ağırladı.

Festival kapsamında, Türk sinemasının unutulmaz ismi Türkan Şoray, Samsun Müzesi Konferans Salonu'nda Samsunlularla buluştu. Samsunlular, Şoray'ı görebilmek için salonu hıncahınç doldurdu.

Şoray’ın söyleşisi yoğun ilgi gördü. Yeşilçam'ın efsane ismi, hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu.

Samsun'da olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu belirten Şoray, “Yeniden dünyaya gelsem yine Türkan Şoray olmak isterdim, bu Allah'ın bir lütfu. Böyle bir şey kime nasip olur ki? Allah'ıma binlerce şükür” dedi.

“HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI, KIZIM YAĞMUR'UN DOĞUMU”

Şoray'a hayatının dönüm noktası sorulduğunda, “Bir gün önce okula giderken ertesi gün filmde oynamaya başlamak. Okulumu çok seviyordum, ama sinemaya uygun bulunup anneme teklif edildiğinde sinemaya başladım, bu bir dönüm noktasıydı. Evliliğim de önemli bir dönüm noktasıydı. Ama hayatımın en büyük dönüm noktası, kızım Yağmur'un doğumu, anne olmak” şeklinde cevap verdi.

“Anne olmak muhteşem bir şey. Yağmur'dan önce, sadece film çekmek ve seyircilerimin bu filmleri sevmesini isterdim. Seyircilerimizle buluştuğumuzda birbirimize sarılmamız, sinemalardaki o uzun kuyruklar. Bana sevgilim kim diye sorduklarında, ‘Benim sevgilim seyircilerim’ derdim. Ama sonra Yağmur geldi ve bir rakip oldu.

Şimdi hem Yağmur'umu hem de sizleri çok seviyorum. Beni hayata bağlayan şey, sizlerin ve Yağmur'un sevgisi. Bu sevgi bana güç, moral ve yaşama azmi veriyor.

Sizler ve kızım için sağlığıma dikkat ediyorum. ‘İyi kalmalıyım’ diyorum, ‘Türkan, kendine dikkat et, yüzüne kremlerini sür’ diyorum. Bunu kızıma ve sizlere borçluyum” diye konuştu.

Magazin Haberleri