Zeytinyağı tüketmek için 20 neden

Zeytinyağı, insan sağlığı için çok faydalı bir besindir ve antioksidan bakımından zengindir. Zeytin ağaçlarının dalından koparılan zeytin taneleriyle elde edilen zeytinyağı pek çok rahatsızlığın tedavisinde ilk akla gelen bitkisel bir ilaçtır. Zeytinyağının besin içeriği de oldukça fazladır. Zeytinyağı tüketmek için 20 nedeni sizler için sıraladık.

ZEYTİNYAĞI TÜKETMEK İÇİN 20 NEDEN

-Akdeniz diyetine uygun yağdır

-Antioksidan özelliğe sahiptir.

-Kolestrol düzeyini dengede tutar

-Hipertansiyona faydalıdır.

-Ağrı kesici özelliği vardır.

-Kızartma için en uygun yağdır.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Vücuda enerji ve canlılık verir.

-Mide dostudur sindirimi kolaylaştırır.

-Haricen kullanıldığında cilt için çok faydalı bir kozmetik üründür.

-Cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir.

-Yaşlanmanın doku ve organlar üzerindeki, hem de beyindeki etkilerini geciktirir.

-A,D,E,K vitaminlerini ve Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve çinko içerir.

-Kan şekerini dengeler.

-Anne sütüne en yakın besleyicidir.

-Hücre yaşlanmasını geciktirir.

-Kansere karşı koruyucudur.

-Yorgunluk ve strese iyi gelir.

-Bağırsak florasını düzenler ve kolon kanserine karşı korur.

-Düzenli kullanımda kalbe çok faydalıdır.

 

ZEYTİNYAĞININ BESİN İÇERİĞİ

Bir çorba kaşığı (13,5 g) zeytinyağı aşağıdaki besinleri içerir:

Kalori: 119

Doymuş yağ: 1.86 g (%14)

Tekli doymamış yağ: %73 (çoğunlukla oleik asit)

E Vitamini: 1.9 mg (Günlük ihtiyaç duyulan değerin %13’ü)

K Vitamini: 8.13 mcg (Günlük ihtiyaç duyulan değerin %7’si)

İlgili Haberler

Zeytinyağı ihracatında kısıtlama kaldırıldı

Sağlık Haberleri