Sezaryen bebek için daha az riskli

Sezaryen bebek için daha az riskli
Doğum şekli konusundaki kararlar, anne adayları için genellikle zorlu bir süreç. Op. Dr. Funda Öztürk, normal doğum ve sezaryen doğum arasındaki farklılıkları ve hangi durumlarda tercih edilmesi gerektiğini açıkladı.

Öztürk, normal doğumun anne için daha hızlı bir iyileşme süreci sağladığını belirtirken, sezaryenin bebek için daha az riskli olduğunu ifade etti.

Anne adaylarının, normal doğum mu yoksa sezaryen mi yapacaklarına karar verirken dikkate almaları gereken bazı kriterler olduğunu vurgulayan Op. Dr. Funda Öztürk, hamileliğin seyrini, bebeğin pozisyonunu, kilosunu, plasentanın yerleşimini, annenin önceki doğum deneyimlerini, fiziksel ve ruhsal durumunu göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.

Doğum şekline karar verme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Öztürk, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin baş pozisyonuna, kilosuna, plasentanın yerleşimine ve annenin kendi tercihlerine bağlı olarak karar verildiğini ifade etti. Normal doğum için beklenen doğum tarihine kadar beklenmesi gerektiğini, bazı durumlarda sezaryenin tercih edilebileceğini söyledi.

Op. Dr. Öztürk, normal doğumun annenin daha hızlı iyileşmesini sağladığını ve hastanede kalma süresinin azaldığını belirtirken, anne sütünün daha çabuk gelmesinin de avantajlarından biri olduğunu vurguladı. Sezaryenin tercih edildiği durumları da açıklayan Öztürk, bebeğin ters pozisyonda olması, annenin daha önceki doğumunun sezaryen olması, bebeğin büyük kiloya sahip olması gibi durumlarda sezaryenin planlanabileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar