Sıcak hava dalgası geliyor: 35 dereceleri göreceğiz

Sıcak hava dalgası geliyor: 35 dereceleri göreceğiz

Türkiye'nin sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Meteoroloji uzmanları yaptıkları açıklamada birçok ilde termometreler 30 derecenin üzerine çıkacağını söyledi.

Yaz mevsimi yaklaşırken sıcaklıklar hızla artıyor. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, önümüzdeki hafta başta İstanbul olmak üzere birçok ilde sıcaklıklar 35 derecelere kadar yükselecek.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Türkiye'nin yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceğini belirtti. Çalışkan, "Önümüzdeki hafta pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinde aşırı sıcak bir hava bekleniyor. İstanbul, Ankara, Marmara, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de sıcaklıklar 35 dereceleri bulacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise sıcaklıklar 40 dereceye yaklaşacak. Ülkemizin haziran ayı ortalaması birçok kentte 27 dereceyken önümüzdeki hafta sıcaklıklar 35-40 dereceye kadar yükselecek, yani ortalamanın çok üzerinde olacak" ifadelerini kullandı.

Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini belirten Çalışkan, "İstanbul, Marmara ve kuzeyde kalan bölgelerde daha serin bir hava etkili olmaya başlayacak. Karadeniz üzerinden esecek serin rüzgarlar sayesinde bu bölgelerde sıcaklıklar 35 dereceden 29-30 dereceye gerileyerek ortalamalara yakın olacak" dedi.

Bu sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları ve özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları öneriliyor. Yetkililer, sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulunarak bol su tüketimi ve serin yerlerde kalınması gerektiğini vurguluyor. Haziran ayının ilk haftasında yaşanacak bu ani sıcaklık artışının, yaz mevsiminin nasıl geçeceğine dair önemli ipuçları verdiği belirtiliyor.