Sıcaklarda şekerli içeceklere dikkat: Büyük risk oluşturuyor

Sıcaklarda şekerli içeceklere dikkat: Büyük risk oluşturuyor

Beslenme uzmanı Betül Merd, yaz aylarında sık tüketilen şekerli ve gazlı içeceklerin diyabet riskini artırabileceğini belirterek, "Sade maden suyuna meyveleri ezerek tatlandırabiliriz" dedi.

Su tüketiminin saatte bir bardakla sınırlanması gerektiğini vurgulayan Uzman Diyetisyen Betül Merd, terleme sonucu su ve minerallerin kaybolduğunu söyledi.

"Yaz aylarında nasıl beslenmeliyiz?" sorusuna cevap verirken, havanın sıcaklığı ve spor aktiviteleri nedeniyle artan su ve mineral kaybına dikkat çekti. "Günlük en az 2,5 litre su içmek önemlidir. Daha fazla terleyenlere ise maden suyu öneriyoruz çünkü onlar da mineral kaybederler" diye ekledi.

Merd, meyve tüketiminin lif ve sıvı ihtiyacını karşılayabileceğini vurgulayarak, "Özellikle antioksidan kapasitesi yüksek meyveler tüketmek önemlidir, çünkü bu dönemde alerjik reaksiyonlar artabilir. Kırmızı meyveler, örneğin üzüm ve çilek gibi, antioksidan açısından zengindir" dedi.

"Gazlı ve şekerli içeceklerin diyabet riskini artırdığını" belirten Merd, "Bu içeceklerden uzak durmalı, yerine meyveleri ezerek sade maden suyuyla tatlandırılmış içecekler tercih etmeliyiz" dedi.