Sıcaklıklar adeta kavurdu!

Sıcaklıklar adeta kavurdu!

Zonguldak'ta hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkması ve nemin artmasıyla birlikte vatandaşlar, gölgede serinlemeye çalıştılar.

Zonguldak Valiliği, kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak ve çevresi için önemli bir uyarı yayımladı. Salı gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının önemli ölçüde artması beklenirken, Perşembe ve Cuma günlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

aw225987-03.jpg

Bu günlerde yüksek sıcaklıkların etkili olması nedeniyle vatandaşlar 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların bu saatlerde açık alanda bulunmamaları gerektiği vurgulandı.

Zonguldak'ta hava sıcaklığı 30 dereceye kadar ulaşırken nem oranının yüzde 85'lere kadar çıkması bekleniyor. Şehirde gölgesi bile sıcaktan bunaltıcı olan hava nedeniyle vatandaşlar ağaç altlarında ve kafelerde serinlemeye çalıştı. Bazıları ise denize girerek serinlemeyi tercih etti. Deniz suyu sıcaklıkları da 23 dereceye kadar yükseldi.

aw225987-02.jpg

Uzmanlar, kavurucu sıcaklarda dışarı çıkılmaması gerektiğini ve güneşin tepede olduğu öğle saatlerinde dışarıda da güneşten korumanın önemini vurguladı.