Siirt içli köftesi coğrafi işaretle tescillendi

Siirt içli köftesi coğrafi işaretle tescillendi
Siirt mutfağının eşsiz tatlarından biri olan "Siirt Kiteli", Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan aldığı coğrafi işaret tesciliyle lezzetini koruma altına aldı. Bu özel belgeyle, Siirt'in coğrafi işaretli ürünleri arasında yerini alan "Siirt Kiteli", bölgenin zengin mutfak kültürünün bir simgesi haline geldi.

İçli köftenin özel bir yorumu olan "Siirt Kiteli", Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan titiz incelemeler sonucunda özgünlüğü ve kalitesiyle ön plana çıktı. Siirt'in gözde lezzeti olarak bilinen ve yöresel adıyla da bilinen "Siirt İçli Köftesi", artık coğrafi işaret tesciliyle daha da değer kazandı.

2024-nisan-beddo2.jpg

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün Türk Patent ve Marka Kurumu'na gerçekleştirdiği başvurunun onaylanmasıyla birlikte, Siirt mutfağının incisi olan "Siirt Kiteli"nin coğrafi işaret alarak kentin 8. tescilli ürünü olduğu vurgulandı.

Bu tescille birlikte, Siirt Kiteli'nin sadece bölgeye özgü bir lezzet olmanın ötesinde, coğrafi işaret belgesiyle de koruma altına alındığı ve bu özel tatın kalitesinin garanti altına alındığı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar