Simpsons'lardan kabir azabı gibi 2024 kehaneti. Gerçekleşirse hepimiz yandık

Simpsons'lardan kabir azabı gibi 2024 kehaneti. Gerçekleşirse hepimiz yandık

İstanbul başta olmak üzere birçok şehir sıcak hava dalgasının etkisi altında kavruluyor. The Simpsons'tan gelen ve kabir azabı gibi görülen 2024 kehaneti yeniden gündeme oturdu.

Sıcak havalar ülkenin dört bir yanını etkisi altına alırken Simpsonların bu kehaneti sosyal medyada yeniden gündem oldu.

116269.jpg

Yurtgazetesi.com.tr'nin aktardığı bilgilere göre, The Simpsons dizisi, gerçekleşen olayları önceden tahmin etmesiyle dünya çapında ilgi çekmeye devam ediyor. Pek çok toplumsal olayı doğru tahmin eden dizi, son olarak Türkiye'deki deprem öngörüsüyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu kez The Simpsons, farklı bir konuyu öngördü. Dizinin eski bir bölümünde güneşin aşırı sıcaklığına dikkat çekildi.

pic1-s-466.webp

SİMPSONLAR BÖLÜMÜNDE SICAKTAN ERİDİ

Söz konusu bölümde, Hans isimli karakter güneşin kavurucu sıcağında erimeye başlıyor. Ardından, gazetenin mürekkebi yüksek sıcaklığa dayanamayarak eriyor ve hemen sonrasında bir kelebek sıcaklıktan yanıp kül oluyor.

Öğrencilerin sıcaklığa karşı korunmak için klimalı bir alanı sığınak olarak kullanmalarıyla ilgili sahne, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

5.jpg

SICAKLIK PANDEMİSİ KORKUTTU

Bu sahneler, gelecekte bir "sıcaklık pandemisi" yaşanabileceği düşüncesini akıllara getirdi. Küresel iklim krizi ve aşırı sıcakların bu yıl ciddi sorunlara yol açtığı bir dönemde, "The Simpsons" dizisinin bu kehaneti daha da ilgi çekici hale geldi.