Şişli’de 6 katlı binada yangın

Şişli’de 6 katlı binada yangın

Şişli'de 6 katlı bir binanın üçüncü katında çıkan yangında mahsur kalan 4 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

İddiaya göre, yangın üçüncü katta yaşayan 3 kişinin dairesinde vantilatörün patlaması sonucu başladı. Dumanları fark eden vatandaşlar hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangının çıktığı dairedeki 3 kişi kendi imkanlarıyla binadan çıkmayı başardı. Ancak 4. ve teras katında mahsur kalan 4 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

aw233050-05.jpg

Yangından etkilenen bir kedi ve köpek de itfaiyenin çabasıyla kurtarılarak sahiplerine teslim edildi.Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Binadan çıkarılanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

aw233050-04.jpg

Olay yerinde bulunan Bedirhan Başokutan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kız arkadaşımla buradan geçiyordum. En üst katın bir altında bir abla çırpınıp kurtulmak istediğini gördüm. Hemen kapıyı kırıp içeri girdim. İçeriden çıkarabildiğim kişileri çıkardım. Ardından itfaiye geldi ve yangını söndürdü. İçeride 5 kişi vardı, 3’ünü ben aldım. Kollarım yandı, herkesi çıkaramadım. Şimdi kendime gelebildim. Kuryecilik yapıyorum, abla çok bağırınca insanlık namına koşa koşa gelip kapıyı kırdım. İtfaiye hortumuyla vurunca kapı komple açıldı.”

aw233050-03.jpg