Skolyoz hastalığı olan kız çocuğu sağlığına kavuştu

Skolyoz hastalığı olan kız çocuğu sağlığına kavuştu

Üç yıl önce skolyoz teşhisi konulan bir kız çocuğu, Gaziantep Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

13 yaşındaki kız çocuğuna üç yıl önce skolyoz tanısı konduktan sonra ameliyat kararı alındı ve Gaziantep Şehir Hastanesi Ortopedi Servisi'ne yatırıldı. Birçok hastaneye başvuran ancak olumlu bir sonuç alamayan hasta, Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Cebesoy ve ekibinin başarılı operasyonu sayesinde sağlığına kavuştu.

SKOLYOZ HASTALIĞI NEDİR

Prof. Dr. Oğuz Cebesoy, skolyoz hastalığını şu şekilde açıkladı:

"Skolyoz, omurganın eğriliği olarak tanımlanır. Eğriliğin 10 dereceden fazla olması durumunda skolyoz olarak adlandırılır. Çoğunlukla kız çocuklarında görülen bu hastalık, yüzde 60-70 oranında belirli bir sebebe dayanmayan bir durumdur. Omurga eğriliği 30 dereceyi geçtiğinde akciğer ve kalp fonksiyonlarını etkileyerek yürüme zorluğu, sırt ve bel ağrıları gibi sorunlara yol açar. Eğrilik 60-70 dereceyi aştığında ise ciddi nefes darlıkları meydana gelebilir. Aileler genellikle dış görünüş nedeniyle bize başvuruyor ve tedavi süreci bu şekilde başlıyor. Skolyoz doğuştan gelen bir hastalık olabileceği gibi, yüzde 70 oranında belirgin bir neden saptanamıyor. Çocuklarda, hatta 1 yaşında bile ortaya çıkabiliyor."

BAŞARILI AMELİYAT

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Oğuz Cebesoy, "Hastamız ilk geldiğinde fizik tedavi görmüştü ve çift eğrilik oluşmuştu. Bu eğriliği düzelttik. Hastanın boyu 5 santimetre uzadı, duruşu düzeldi ve omuz ile leğen kemiğindeki dengesizlikler büyük ölçüde giderildi. Başarılı bir ameliyat oldu" dedi.

Kızlarının eski sağlığına kavuşması için birçok hastaneye başvurduklarını belirten anne, "Kızıma dördüncü sınıfta teşhis konuldu. Üç yıl boyunca fizik tedavi ve korse kullanımı yaptık ama yine de duruş bozukluğu oluştu. Oğuz hoca sayesinde kızımın sırtındaki kamburluk düzeldi. Çok şükür, kızım sağlığına kavuştu" şeklinde konuştu.