Son dakika Ayşe Ateş'ten flaş açıklama

Son dakika Ayşe Ateş'ten flaş açıklama

Sinan Ateş davasında arar karar açıklanmasının ardından Ayşe Ateş, flaş bir açıklama yaptı.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin davanın 5. Duruşmasında mahkeme ara kararı açıkladı.

Mahkeme kararına göre 22 sanıklı davada 10 kişi tahliye edildi. Tahliye edilen isimler arasında Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay yer aldı.

19 Temmuz'a ertelenen davada eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verildi. MHP'li Serdar Öktem'in HTS kaydı alınması talebi reddedildi. Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının dosyaya girmesi talebi reddedildi. Adli rapor ve keşiflerin artması yönünde talep de reddedildi.

ekran-goruntusu-2024-07-05-145825.jpg

"BUNA YARIM MAHKEME DİYORUZ"

Davanın ara kararı sonrası flaş bir açıklama yapan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş “Şüpheliler aralarındaki bağlantılar ve deliller bakımında ilişkili olması gereken 2 ayrı dosya var. Bu yargılamaya eksik iddianameyle yapılan yarım mahkeme diyoruz” diyerek tepki gösterdi.

"KUMPAS TİYATROSU BUGÜN SONLANDI"

Ateş, şöyle seslendi: Şu anda burada dudağımdan dökülecek her sözün adalet dileyen birer yoksul olarak kayda geçmesini talep ediyorum. Sincan Yerleşkesinde 5 gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi cinayeti alacak verecek davasına indirme çabasına şahit olan kumpas tiyatrosu bugün sonlandı. Şüpheliler aralarındaki bağlantılar ve deliller bakımında ilişkili olması gereken 2 ayrı dosya var. Bu yargılamaya eksik iddianameyle yapılan yarım mahkeme diyoruz. Alınan her kararı hukuki olarak eksik buluyoruz. Dosyaya bakan savcılar hakkında HSK'ya suç duyurusunda bulunuldu. Düne kadar eksik iddianameyi beğenip bize nispet yapanlar bunu beğenmez oldu.