Son dakika Serdar Sertçelik tutuklandı!

Son dakika Serdar Sertçelik tutuklandı!

Ayhan Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de gizli tanığı olan Serdar Sertçelik, Macaristan’da geçici olarak tutuklandı.

Kaplanlar isimli suç örgütünü kurduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı.

Gizli tanık Serdar Sertçelik konuştu: AKP'li isimlere operasyon mu yapılacaktı?

Türkiye’nin konuştuğu davada her gün yeni bir detay ortaya çıkarken, davanın kilit ismi, “M7” kod adlı gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’da 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandığı açıklandı.

serdar-sertcelik-kimdir-olayi-nedir-nilsu-17334158-812-m.jpg

KAÇARKEN EMNİYETTEN YARDIM ALDI İDDİASI

Gizli tanık Serdar Sertçelik'in Covid-19 gerekçesiyle tahliye edildikten sonra aynı gerekçeyle tahliye olan bir başka firari sanığın yardımıyla kaçtığı ortaya çıkmıştı. Ayağında alçı ve elektronik kelepçe olmasına rağmen kaçan Sertçelik'in Emniyet içinden yardım almış olabileceği iddiaları da çokça konuşulmuştu.

5555.jpg

3 POLİS MEMURU TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan’ın evlerinde arama yapılmış, 3 polis memuru tutuklanmıştı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Emniyet mensuplarıyla alakalı müfettiş raporunun tamamlandığını ve savcılığa teslim edildiğini duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporu tamamlandı, savcılığa teslim edildi. Bundan sonrası yargıda” açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler