Son dakika... Sinan ateş davasında faş gelişme

Son dakika... Sinan ateş davasında faş gelişme

Son dakika... Sinan ateş cinayeti davası ertelendi, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Sinan ateş davası 30 Eylül'e ertelendi, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada 12 tutuklu sanığın yargılandığı duruşma bugün görüldü.

Savcı, esas hakkında mütalaasında üç sanık için beraat talep etti.

Mahkeme, tahliye kararı vermeyerek, sanıklardan eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın HTS kayıtlarını talep etti.

sinan-ates-davasinda-yeni-gelisme-3-saniga-beraat-1194226.png

DAVA 30 EYLÜL'E ERTELENDİ

Dava, 30 Eylül'e ertelendi ve sanıklara savunmalarını hazırlamaları için ek süre verildi.

1312726-632262168.jpg

8 KORUMA POLİSİ EŞLİĞİNDE GELDİ

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, 8 koruma polisi eşliğinde Sincan Cezaevi Kampüsü'nde yapılan 6. duruşmaya katıldı.

sinan-atesin-davasi-son-durum-nedir-sinan-ates-davasinin-5gununde-neler-oldu-sinan-ates-davasindan-karar-cikti-mi-sinan-ates-davasinda-ceza-belli-oldu-mu-xixf.webp

Duruşma öncesi konuşan Ayşe Ateş, “Yarım bir iddianame ile kurulan bir mahkeme var. Umudum o ki yeni tahliyeler olmasın. Bu kadar hızlı mütalaanın olması mantık dışı. Ayrılan 17 kişilik bir dosya var. Sağlıklı bir yargılama yapılmıyor. Mahkemenin üzerinde baskı var. Hızlıca adi bir cinayet vakasına dönüştürülmeye çalışılan bir yargılama var ortada. Eğer bu şekilde hızlıca kapanırsa da tarihe en hızlı kapanan siyasi cinayet davası olarak görülüyor. Siyasi ayağına dokunulmasın diye bir set çektiler. Ortak hazırlanmış ifadelerle… Daha önceki ifadeleri burada değişti. O siyasi ayağa dokunulmasın istiyorlar. Şartlar değişince yeni bir yargılama yapılır. Oturduğu koltuğa bakılmaksızın yargılama yapılır. Bu işin merkezinde Ahmet Yiğit Yıldırım var. Dosyadaki tüm suçlara bakarsanız onun talimatında toplanıyor. 20 ayrı dava açılacak suç var bu dosyada. Merkezinde Ahmet Yiğit Yıldırım ve onun yardımcısı azmettiricilikle yargılanan Tolgahan Demirbaş var” dedi.

lkslkjsk.jpg